Jdi na obsah Jdi na menu

Polička

Milý přátelé a kamarádi, je skoro po prázdninách a já teprve píšu článek o Poličce. Co dodat, potřebovala jsem detox – od psaní, sociálních sítí i od hasičů. Někdy je to potřeba.

Polička 24.6.2023

Do Poličky jsme jeli s dvěma týmy mladších žáků a jedním týmem starších (neboť jich víc nemáme).

Oslabeni o Forda, gumu pod savice a hlavně o Jirku, protože všichni zmínění byli na krajském kole v požárním sportu v kategorii mužů v Chrasti. A pánové … historicky první postup na kraj …! Bravo…!

Se sevřenými pěsti (pro štěstí ne na obranu) jsme reprezentovali sbor v jednotlivcích a v požárních útocích.

Mladší B

Naši nejmladší se ukázali jako jasní konkurenti pro příští rok a s časem 21,43 s se umístili na 4.! místě na Poličské pohárovce. Druhý pokus byl o fous horší, ale opět jsme dokázali, že příští rok se o první místa nemusíme bát.

Mladší A

První pokus na útocích byl nádherný, bohužel na pravém terči se zasekla časomíra „až“ v čas 17,85 s a tak nás v závěru prvních pokusů porazilo jak Bystré tak Sádek. Druhé pokusy nám většinou nejdou, ale tentokrát… tentokrát se nám podařil a my jsme s časem 16,85s vybojovali – 1. místo..!!

Na jednotlivcích si nejlépe vedla Káťa Jurenková s časem 20,27s se 7. místem, Klárka Pletichová, která se umístila 8. s časem 21,87s. a hned za ní Nikča Jurenková s časem 22,64s s místem 11.

Z kluků doběhl nejlépe Michal Jindra (21,40s – 9.) a Lukáš Makovský (23,12 – 13.)

Starší žáci

Náš srdcařský tým. Ještě, než přejdu k útokům, musím se poklonit. Na jednotlivce jsem sama neměla čas a tak jsem požádala právě starší. A Ti? Celou dobu byli s mladšími kamarády. Pomáhali jim dávat rozdělovač i hadice. Prostě byli tam s nimi místo mě. Mohli někde pít pivo (a to samozřejmě nepijou), ale místo toho byli s dětma. Děkuju!!! I díky nim byli jednotlivci tak úspěšní.

Ale k útokům – v prvním pokuse nastavili laťku, tedy jak by řekl jeden nejmenovaný moderátor – hodili rukavici. S časem 16, 44 byli jasnými vítězi a putovní pohár jenž jsme přivezli z minulého roku by byl opět doma. Bohužel ve druhém pokusu nás porazilo Bystré. Prostě porazilo. Bylo lepší, co naplat. A nás to mrzelo jako vždy, když prohrajeme o pár sekund, respektive o 0,02 s, ale takový je sport. Každopádně jsme si odvezli druhé!! místo a to není úplná prohra, no ne???

Z jednotlivců byli nejlepší Vojta Peša s časem 15,14 a s 6. místem a Monča Makovská s časem 18,97 a místem 16- tým.

Krásné umístění, krásný závod. Jak jinak s našimi mladými hasiči. A abych nezapomněla – děkuji Domče, která mi pomohla alespoň dopoledne, i když měla být někde jinde a přesto věnovala čas dětem.

Svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku…!           Žužu