Jdi na obsah Jdi na menu

Mladějov 2023

Mladějov 30.9.2023

Poslední soutěž okresní ligy. Pořadí v lize tak napnuté, že jsme někteří nespali i několik nocí. Šlo o vše.

Mladší „B“                                                                                                                                          

Naši vycházející konkurenti pro první místa příští sezóny měli od začátku našlápnuto na topová místa. První útok byl v čase 19,03s., ve druhém pokuse bohužel první nepřekonali, ale i tak se dostali na 7. místo. Štafety zaběhli společně s Pepou – teda Pepa neběžel, jen jim pomáhal – a na to, že jsme štafety netrénovali od jara, vybojovali si pěkné 11. místo. Celkově v lize získali 4. místo..! A to je přátelé nejlepší umístění B týmu mladších v naší historii!!! Tleskáme!!!

Mladší „A“

Poslední soutěž za mladší pro celý tým. První pokus a zaváhání na stroji. Po dlouhé přestřelce mezi rozhodčím na úplně jiné základně, neboli s pánem, co nic neznamená a námi, jsme po úspěšně podaném protestu pokus opakovali – a čas 15,66 jasně v Mladějově vyhrál. Na první místo v lize nám tak stačilo pouze porazit nejlepší čas Bystrého. No, prostě se nám to ve druhém pokuse nepodařilo, a tak jsme se stejným počtem bodů, ale o horší čas sezóny zůstali na 2. místě okresní ligy. Vyjádření, co si o tom myslím si přečtěte na konci článku.  Kdyby Vás jen tak náhodou zajímalo, co jsme na zapomněli v Mladějově dát na základnu letos… Bylo tam vše, jen Dejv nám pro jistotu chyběl na startu. :-D

Štafety Áčko zaběhlo skvěle, i bez tréninku si odváželi další pohár. Celkem tedy rovnou tři…!

Starší

Tak tady to teda bylo našlapáno. Do poslední chvíle jsme bojovali o třetí místo v lize. A to doslova do poslední chvíle. První útok zaběhli borci v čase 15,96, který nakonec sice znamenal 5. místo a kdyby nás v posledním útoku nepředběhl Hradec – byli bychom tam. Jenomže jsme tam nebyli.  A tak po mém špatném propočtu (a upozornění, že se mám raději věnovat humanitním oborům) přišlo zklamání. Vůbec ne však zasloužené. Vždyť jsou čtvrtí na okrese, a v to jsme na začátku sezóny po odchodu nejvyšších es, ani nedoufali.

Štafety zaběhnuty na jistotu a 5. místo.

Dorostenky/dorostenci

Tak nebudu dlouho chodit kolem horké kaše… Oba týmy první. Je vidět, že od té doby, co se jim věnuje Thirry a né já, je to daleko lepší. A já z nich mám obrovskou radost. Jsou to skvělí lidi a je s nimi pokaždé maximální zábava. Děkuju Vám.

Za zmínku ještě stojí muži a ženy (druhé a první místo). Hlavně proto, že s chlapama běžel i Jirka. Neuvěřitelné nasazení – chystat základnu mladším, starším a ještě odběhnout svůj útok…!!! My víme co v něm máme. !!

A konečně k výsledkům…

Každý chceme vyhrát. I když to možná nepřiznáme, tak každý z nás chce být nejlepší. I já, i Jirka, i Thirry, i Pepa, a i naše děti. Chtěli jsme být nejlepší v lize. Jó fakt chtěli. A stačilo tak málo. Stačilo málo i pro starší na 3. místo, ale takhle to prostě dopadlo.

Jak jsem již vysvětlovala v Mladějově. Máme ty nejlepší děti na okrese. Možná ne, co se týče útoků, ale lidsky. Učíme je a snažíme se jim předat to nejlepší z nás. Přesně tak, jak to vždycky dělal můj táta, a přesně tak to (i podle mě) má i být.

Pokaždé když se podívám na naše děti a vidím tu partu, která při sobě drží, na ty, kteří by nebyly takovými kamarády nebýt hasičů, na ty, kteří jsou pro nás vedoucí skoro celý svět, a kteří si nás snad celý svůj život budou pamatovat….  tak to slavné vítězství, je vlastně to nejmenší. Daleko cennější je to, co v nich už teď vidíme my (a snad i oni v nás). A věřím tomu, že si každé slovo, každé objetí a vlastně každý okamžik u hasičů odnesou sebou do dalších let.

Děkujeme za to, že Vás máme, vy naše hvězdy…!

Svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku…!

Žužu