Jdi na obsah Jdi na menu

Krajské kolo dorostu - Pardubice

Krajské kolo dorostu Pardubice 17.6.2023

Za brzkého rána jsme s lehkým zpožděním vyrazili do Pardubic. Možná bychom to ani nestihli, avšak Pepa jel takovou rychlostí, že by předjel i Daniela z bílého taxíku.

Po milém přivítání a znovu připomenutí toho, kdo vládne okresu, jsme, se zastaralými fotkami na průkazkách, byli úspěšně vtaženi do závodu.

Dorostenci

První představení bylo na štafetách. Naši kluci ztratili nejvíce času na domečku. Inu logicky. Domeček viděli poprvé v životě, a i když nepochybuji, že žebřík doma už některý z nich v ruce držel, moc nám to nepomohlo. Dokončili však oba pokusy s platným časem a to je skvělé. Následoval požární útok. Borci si nachystali základnu na jedničku, já jsem měla co dělat jenom přinést „béčko“ natož ještě to narovnat. Útok zaběhli v čase 38,66, který stačil na 4. místo a ač jsme doufali ve vylepšení ve druhém pokuse, ten nebyl uznán za platný.

Poslední štací byli jednotlivci. Do rozběhů jsme bohužel nemohli nasadit Vojtu, neboť ho rozbolela noha až tak, že jsem ho za uši dotáhla ke zdravotníkům. Ty nám doporučili, aby neběžel a zašel si ke specialistovi. Doufám, že nemysleli psychiatra. Počítali se tak časy všech zbylých závodníků. Nejlépe zaběhl Filip ze Sádku a časem 19,89 dosáhl 22. místa. Nesmím zapomenou na Lukšu Nikla, ten účastnil jednotlivců úplně poprvé a oba pokusy lehce dokončil.

Kluci skončili na 6. místě. Nebudu Vás zatěžovat kolik bylo týmů – no 6 no… Ale s naším štěstím jsme i přesto mohli být sedmý, ne?

 

Dorostenky

I holky začínaly na štafetách. Domeček, ač v jednodušším podání, byl také pro děvčata něco nového. I přes nasazení všech sil skončily s časem 77,43s a se sedmým místem. Nutno připomenout, že jim byl původně zapsán čas o deset vteřin lepší, a tak jsme se alespoň chvíli mohli kochat místem druhým. Než na to přišli. Teda jinej tým, ne rozhodčí. Jednotlivce odstartoval skvělý pokus Doris, který byl zmařen vypovězení časomíry. Škoda. Součet časů na stovkách stačil „pouze“ na sedmé místo.

První pokus na útocích se úplně nevydařil a přes 40 sekund by vyšlo na místo předposlední. Ve druhém pokuse nastalo zlepšení a díky Lucce, jenž sice nezašroubovala savici k mašině, ale narazila ji tak skvěle, že ani statný kop rozhodčího ji nepomohl k vypadnutí si holky připsaly čas 33,72s a 5. místo.

Dorostenky se celkově umístily na 7. místě, tentokrát z 9 týmů. Na první rok a hned na kraji – poklona.

Dámy a pánové musím velmi poděkovat našim dorostencům. Nejen sportovcům z našeho sboru, ale i ze sborů okolních, kteří běželi pod kvalitní značkou SDH Pomezí. Konkrétně Lucce, Náti, Terce, Adéle, Honzovi a Filipovi. Užili jsme si s Vámi skvělý den, doufám, že se uvidíme ještě mnohokrát.

Kdyby se někomu zdálo, že výsledky nejsou nejlepší, musím reagovat. Dorost trénoval skoro sám, ve svém volném čase, za každého počasí a já (sypu si popel na hlavu) jsem je viděla poprvé až 14 dní před Pardubicemi. Veškerý neúspěch tak stojí na mých nezkušených bedrech, ale já se do příště polepším. Možná…  

Svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku…!

Žužu