Jdi na obsah Jdi na menu

Sádek 3.9.2022

Dne 3.9.2022 jsme vyjeli na náš 4. závod letošního roku do Sádku. Byli jsme výrazně oslabeni nejen na pozici vedoucích, protože s námi nejel Pepa a Jirka, ale i dětí. Ze sehraných sestav vypadl nejeden zkušený borec, někteří přišli poprvé na trénink těsně před soutěží a tak jsme ještě těsně před Sádkem improvizovali.
Mladší B
Tým je složený převážně z dětí začínajících s hasičinou. Postavili jsme pouze jednu štafetu a ta zaběhla za 72:31s. Naši pionýři však běželi štafetu naostro na závodech poprvé a proto velká poklona, že neskončili ani na posledním místě ani s neplatným pokusem. Ovšem útok, to byla jedna velká báseň. Když vezmeme v potaz, že v Poličce mládežníci zaběhli v čase 40,54 s tak v Sádku předvedli bezchybný útok za 22,05s !! To už není jenom na poklonu, ale i na smeknutí klobouku. Bravo!
Mladší A
Parta přijela oslabena o dva z nejlepších. Nic to však neměnilo na tom, že jsme posledních pár tréninků vážně dřeli, takže jsme jim i přesto dost věřili. Při útocích nepředvedli své obvyklé časy a tak se s časem 20,55s umístili na 6 . místě. Bylo proto potřeba zabrat na štafetách.
První štafeta byla pomalejší na rozdělovači, druhá nám ale vše vynahradila. Kůča se takzvaně hecnul a doběhl podruhé do cíle s časem 50,04s za zády. Bohužel tento pokus ač nejlepší nebyl rozhodčím uznán za platný. Skupina s praporky asi zcela zapomněla, že oranžový batoh se neztratil a výjimečně zůstal i na zádech vedoucího. Protest i přes nečitelnost (protože já, když jsem naštvaná fakt strašně škrábu- jenom na papír samozřejmě) byl uznán. Opakovaný pokus byl dokonce ještě lepší - 47,77s.! Mladší si celkově doběhli pro 3. místo!!! Medaile tedy přivezli zcela zaslouženě a přátelé, my moc gratulujeme.
Starší
Starší žáci nám začali tréninky trošku švejkovat jak by řekl klasik. Po důrazné domluvě a znovupochopení zdravého životního stylu tak radši jeli do Sádku na kole. První štafeta dopadla skvěle - 38,07s a rovnou třetí místo. Zbývali jenom útoky.
Výsledný čas 17,40s je jistě velmi kvalitní, ale na první příčky prostě nestačí. Konkurence je příliš velká a hlavně rychlá. Věřím , že čas nemohl být lepší – smutek z nepřítomnosti Jirky byl určitě příliš velký. Naši závodníci si tak odváželi bramborovou medaili. Míru zklamání trochu zlepšili vyhrané klobouky s logem Capitána Morgana. Proto upřesňuji – ne, děti nevypily tolik panáků zmíněné značky, skutečně klobouky vyhrály.
Dovolte mi tímto poděkovat Thirimu, Anetce a Domči, že byli s námi a pomohli nám býti opět jedni z nejlepších.
Závěrem bych chtěla napsat jednu věc, která mi přijde nesmírně důležitá. Mladší A tým vyhrál kromě poháru a medailí i 9 batůžků. Když jsem se zeptala, kam dát ty zbylé dva, odpověděli prakticky sborově – no přeci Lukšovi a Klárce (kteří nemohli být na závodě) – ty jsou s námi v týmu. A přesně proto vážení, přesně proto to děláme..!! Máme ty nejúžasnější děti.
I ony ví, že …
Svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku…