Jdi na obsah Jdi na menu

Okresní kolo hry Plamen 27-28.5. 2022

V pátek ráno v 7 jsme maličko rozespalí, ale zato dostatečně nervózní usedli do Forda řízeného zkušeným Pepou a aut vedoucích. Dovolím si jenom upozornit, že jenom skuteční znalci dobrých strojů v čele s Šájou, uhádli, čí auto je nejlepší a jeli spolehlivým Peugeotem se mnou…
V Trstěnici nás přivítalo krásné hřiště. Po úspěšné prezentaci a předání ručně psané kroniky našeho kolektivu jsme po „pouhých“ dvou hodinách začali soutěžit.
Mladší
Jako první předvedli svoji odhodlanost a nabyté zkušenosti na 9x 50m. My jsme samozřejmě o jejich kvalitách nepochybovali a děti nám je hned zkraje předvedly na vysoké úrovni. První pokus a 104,41 s bohužel deseti trestnými na předávce napravily s časem 107,60 s s bílými praporky (rozumnějí, prostě bez chyby) – 2. místo tak bylo jasné.
Hydranty byly první štafetou perfektně zaběhnuté a tak jsme v disciplíně obsadili opět stříbrnou příčku. Nechci se proto ani vracet k malému nedorozumění s rozhodčí, která, i přes očividný nesouhlas a očividné charisma Milana dala druhé štafetě trochu nepochopitelně trestné body.
Štafeta 4x 60m byla vždy naší Achillovou šlachou, ne však teď… Mladší zaběhli skvěle, co skvěle, neskutečně, a obsadili 1.místo – a to je přátelé snad poprvé v historii naší mládeže.
Požární útok – po přípravě s třesoucíma se rukama a posledním pohledem na vzdušnou základnu jsme, se zatajeným dechem, sledovali první pokus našich sportovců. Nebudu dlouho napínat – 18,88s a ve druhém pokusu zlepšení na 17,72s nám zajistilo 2.místo v této disciplíně.
Ze ZPV z podzimu jsme si přivezli „až“ 10. místo, které nám nedávalo mnoho šancí ani na první pětku, ale naše děti dokázaly, že jsou právem ty nejlepší na okrese. Vždyť nám uteklo první místo o pouhé dva body… v součtu bez podzimního kola, byly jasně NEJLEPŠÍ!!!
Starší
Naše elita měla ten nejlepší předpoklad vyhrát celý Plamen už jen proto, že z podzimu si vezli 1.místo. I když, kdo podrobně četl report z Jevíčka, ví , že nám spíš než nedostatečné tréninky chyběla motivace a kazila to kázeň… Naši borci se ale zakousli a….
Požární útok CTIF - i s překrouceným hadicemi a trošku pošramoceným egem si náš tým již v první pokusu zajistil druhé místo, a i když v pokusu druhém byly hadice již bez chyb, počítal se výsledný čas 97,50 z pokusu prvního (72,50 by byl bez trestných!!!)
Hydranty – 60,72s a bez trestných výsledek – třetí místo.
9x 50 ukázkový běh, naprosto perfektní předávky ze kterých i Pepovi vypadla nedokouřená cigareta z úst. Víc není co dodat. Běželi jako šampióni… a zisk třetího místa…
V sobotu jsme věděli, že přichází takzvaný kritický den, jenž byl předvídán už Koudelkovi. Nebyl to však křížek, ale týmy, které nás mohli připravit o zlato, nedej Bože, o kraj. Desná na nás ztrácela pouhé dva body.
Štafeta 4x 60m a … a teď to přijde – i naši starší si doslova přilétli pro 1.místo!!!! Opět neuvěřitelné předávky a bezkonkurenční běh. Opět padající cigareta na trávník... Čas 46,64 s
Požární útok
Kdo zná útoky, ví, že zde se může pokazit úplně všechno a taky o všechno přijít… Základna již není tak vzdušná, nalejvá se a nesaje (když to vyjde) a nervozita stoupá s přibývajícím věkem i u dětí. 17,07 s na první pokus nám všem však vrátil úsměv na rty o to víc, že Šája jako zkušený útočník terč sestřelila již v čase 15,34. Věděli jsme, že první místo už udržíme. Pokus druhý a 17,01s to jenom potvrdil. Z Jirky po dvou dnech opadl stres a poprvé za soutěž se na děti i usmál (ale ne, poprvé ne... ). Asi zapomněl, že ho čeká bezesná noc v Chrudimi.
Poslední souhrn… Mladší po špatné podzimce urvali 2. místo, pro nás, však bezkonkurenčně vyhráli. Starší byli právem ověšeni zlatou medailí, protože kdo asi jinej, že?? Slovy klasika – a pozor, to už tady dlouho nebylo – PROMIŇTE NÁM, ŽE JSME NEJLEPŠÍ…
Stále myslíme na to, že
Svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář