Jdi na obsah Jdi na menu

Mladějov

Mladějov 1.10.2022 – a nečekejte, že to bude stručný...
Na poslední závod v lize jsem odjížděli plní sil v plném autobusu. Jak jsem již psala účastnili jsme se nejen s mládeží, ale spolu s námi i dorostenky, ženy a muži. Dorostenci nakonec neběželi.
Mladší „B“
Na závody jsem přijeli se všemi dětmi , tedy i s absolutními nováčky jako je Péťa nebo Romča. A my, vědomi si toho, jsme se opravdu snažili, aby byla základna skvěle nachystaná. A taky že byla. Jenom na koš jsme zapomněli. No vážně. I vedoucí mohou udělat chybu a tak použiji jednu známou větu: “Vaši vedoucí se mými ústy co nejsrdečněji omlouvají za toto politováníhodné nedopatření, které se nám stává maximálně jednou za deset let.“ Nebojte se děti – oni nám to ostatní dali náležitě sežrat. Věty typu : „s košem je ten útok rychlejší, že“, nebo „vzdušná základna ,je ještě vzdušnější“ budeme poslouchat ještě roky. Druhý pokus byl krásný a s časem 27,49s se umístili na místě desátém. Nic na tom nezměnila ani štafeta, na který jsme postavili jenom jeden tým a ten s časem 66,74s vybojoval opět desáté místo. To je skvělá TOP TEN pro začínající tým.
Mladší A
Konečně! Konečně elita dokázala, že umí 16tkové časy! První pokus na naší mašině byl bez chyby. Skvěle sehraná parta měla na levém terči dokonce čas 15:12!! čas se ale počítal na terči druhém -16,19s … I tak dokázali, co my už víme dávno a to - že jsou nejlepší.! Jirka ukázal svůj vítězný běh alá Superman, já měla želví slzy, Thirry široký úsměv a Pepa, ten, kdyby seděl na židli – tak se z ní i zvedl! Ve druhém pokusu solidních 17,08s.
Štafeta a čas 48,48s jen potvrdila výtečnou formu a PRVNÍ místo na závodě.!
Starší
Začínali štafetou. Bohužel jsme si až do dnešních dnů mysleli, že slovo doplňková je od slova doplněk a tudíž se počítá mimo závod. Ne však v Mladějově. Pravidla vydaná dvojitě a lišácky (nechci napsat na nic...) napsaná se nám vymstila. Starší si běželi štafetu sami, my jsme se věnovali útokům mladších a to byla chyba! Neviděli jsme tak důvod dvakrát neplatného pokusu. Co na to napsat. Kdo lehá mezi otruby, přichází sviním pod zuby… Asi tak.
Útok číslo jedna – okolí základny bylo pokryto kobercem tak nasáklým vodou, že i já bych uklouzla a to chodím zásadně pomalu, a co teprve naši stíhači. Takže kdo mohl, ten si rozbil … upadnul a čas 20,11s bylo asi tak na 10. místo. Pokus číslo dvě a…. A bomba! 15,92s - ukázková práce a druhý nejlepší čas dne. Bohužel společně se štafetami – místo 9. Stejně jsou to hvězdy!
Muži, ženy i dorostenky si jako obvykle odvezli místa první!!!! Jste skvělí…
Konečné umístění v lize – tedy součet všech závodů.
Mladší B – 16. místo z 28.! družstev okresní ligy. A to na některých závodech vůbec nebyli!
Mladší A – 2. místo !!! Největší úspěch mladších žáků od dob Zdendy Pospíšila a to už je sakra let.
Starší – 4. místo!! My ty brambory letos vážně sbíráme. Stejně skvělý výsledek.!
Pro někoho to možná mohlo být lepší, ale … situace nebyla na jaře vůbec jednoduchá. Nikdo si tenkrát nedovolil odhadnout jak to s mladými hasiči vůbec dopadne. A vidíte. Takhle! Dokázaly, že jsou mezi NEJLEPŠÍMI v okrese! Zvládly to i s námi, kteří jsme se museli naučit vše takzvaně za pochodu, ale přátelé – stálo to za to!!! Jsme na ně hrdí…!
Mé obrovské poděkování patří všem mým kamarádům z řad vedoucích – protože bez nich bychom to s dětmi nedokázali!
A hlavně díky Tobě - Václave…
Svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku..!
Žužu