Jdi na obsah Jdi na menu

Kamenec 10.9.2022

Do Kamence jsme odjeli s jedním týmem mladších a jedním týmem starších. Mladší „B“ bohužel kvůli onemocnění značné části týmu nemohli býti přítomni. Tak alespoň Laura jela pokořit jednotlivce a podpořit svojí přítomností tým ze Sádku. Štafeta 4x60 m byla pořadateli zrušena.
Mladší
Mladší svůj závod odstartovali na jednotlivcích a že se jich přihlásilo. No upřímně tolik jednotlivců mezi mladšími jsme nikdy neměli. Je vidět, že naše nejmladší hasičina natolik pohltila, že se vydávají i na sólovou dráhu. Časy padaly velmi pěkné i přesto, že někteří běželi jednotlivce poprvé či podruhé. Mezi prvních patnáct se sice neprobojovali, ale běželi za neuvěřitelné konkurence např. ze Staré říše nebo Skutče. Důležité je, že ať se cokoliv na dráze nepovedlo, vždy pokus dokončili a to je paráda!!!
Požární útok – tak prosím, naše děti na trénincích běhají 15 s časy a my ne a ne to ukázat na závodech. Nakonec přes některé chyby v obou pokusech doběhli v čase 18,67s a to byl třetí nejlepší útok dne. Odváželi si tak bronzové medaile na krku (no,, ale to už víte z Instagramu, že? )
Starší
Nevím zda to je tím, že moje promlouvání do duše puberťákům je trénink od tréninku na vyšší úrovni, ale budu si naivně myslet, že ano. Ona se naše elita vážně začala snažit a snad máme konečně i pocit že jim na požární sportu záleží. No bodejť by ne!
S kamarádem ze Sádku začali starší žáci neobvykle na útocích. První pokus byl za 19,16 a to by ve výsledku stačilo na 15. místo a celá liga by byla v … no byla by ztracená. Druhý pokus však děti zvládli za 16,21s a udrželi se tak na čtvrtém místě Kameneckého závodu. Máme tak stále šanci na výhru ligy a to nás motivuje – tedy doufám, že hlavně naše sportovce. V jednolivcích nastoupilo silné trio Monča, Doris, Nela. Všechny holky si zaběhli svůj osobáček - jak samy řekly. Nejlépe dopadla Nela a s časem 13,83 s si doběhla pro 15. místo a tričko z kvalitní bavlny.
Opakovala se tedy situace ze Sádku – mladší 3. místo a starší bramborové 4. My, jelikož jsme velcí charakterové jsme jim slíbili, že jim příště ty brambory rovnou vezmeme sebou. Ale né, příští závod je v Pomezí a tam prostě musíme vyhrát!!!
Věříme v to, že
Svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku…!