Jdi na obsah Jdi na menu

Jevíčko 14.5.2022

V sobotu jsme vyjeli na náš první závod letošního roku, který se odehrál v Jevíčku. S kamarády ze Sádku jsme se úspěšně naskládali do autobusu a i když Pepa tvrdil, že Jirkovi to nářadí určitě v kufru spadne, nespadlo, a co víc, dojeli jsme všichni v pořádku.
V areálu u Gymnázia nás čekalo nejen letní počasí, ale i velká míra nervozity, jak vše zvládneme. Trápilo to zajisté nejen děti, ale i nás, vedoucí.
Mladší předvedli na svém prvním útoku neuvěřitelnou sehranost, i přesto však skončili s neplatným pokusem, kvůli chybě na pravém proudu. Nic naplat, proudnici koupíme novou. Druhý pokus byl však excelentní. S časem 20,56s se děti právem umístili na 2. místě a to je, pánové a dámy, skvělý začátek sezóny. Nemůžu si odpustit poznámku, že velmi přispělo i to, že pánové z rodu Makovských narychlo zvolili lehkou změnu základny. Ta základna teď vypadá daleko vzdušnější a přehlednější (doufám, že jsem na nic nezapomněla Jirko)...
Starší žáci měli beze sporu natrénováno, ale možná osud tomu tak chtěl, neměli štěstí. Můžeme sice neúspěch svést na špatné splynutí Venuše s Marsem, ale daleko více jsme přesvědčeni o tom, že vliv na jejich výkony má mladistvý věk a lehkovážnost. V prvním útoku se nedařilo vepředu, ve druhém vzadu. Výsledný čas tak byl 22,75s a to je na míle vzdálené vítězné sestavě z Bystrého, kteří zvládli stejnou trať v čase 14,50s. Náš útok tak stačil na pouhé 9. místo.
Pronikavý úspěch jsme však zažili na jednotlivcích.
Ve starších dívkách se na 10. místo s časem 18,41s dostala Doris Grossmannová. Ve stejné kategorii opačného pohlaví zaválel nováček Filip Mužík s časem 20,47s
V mladších se umístili nejlépe Pletichová Klárka s časem 25,25s s Káťou Jurenkovou s časem 27,58s a dosáhli tak na 11. a 12. místo spolu s kolegou Lukášem Makovským, který si doběhl pro 7. místo s časem 23,91s.
Všem našim dětem a kamarádům z řad vedoucích, velmi děkuji. Byl to skvělý závod a skvělý den...
PS: Poděkování patří i Oggymu, který i přes odpor k délce trvání dětských soutěží, byl skvělým pomocníkem a byl tam s námi.
Nezapomínáme, že ..... svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku!!!
 

Náhledy fotografií ze složky Mladí hasiči