Jdi na obsah Jdi na menu

Po roční přestávce jsme opět nejlepší na Svitavsku.

 V sobotu dne 15. října 2011 jsme společně, mladí hasiči i dorost SDH Pomezí, vyjeli do obce Jarošov, kde se konala podzimní část hry PLAMEN 2011-2012. 

Obec Jarošov, která leží při vstupu do Toulovcových maštalí, krásné přírodní scenérie, tímto závodem žila. Nejen místní sbor, který slavil 125 let od svého vzniku, ale prostě celá obec. To dosvědčuje i to, že jsme byli přivítání velikým transparentem, že právě zde se koná závod. Všichni pořadatelé byli velmi vstřícní a ochotní ke všem našim přáním. 

Ale k výsledkům. 

DOROST

Dorost ve složení Petr Janda ml., Vojta Dočekal, Lukáš Sýkora, Michal Navrátil a Pepa Jukl pouze potvrdil svoji absolutní nadvládu nad ostatními účastníky, tentokrát ve slušném počtu pěti družstev, a jasně zvítězil. Soupeřům nepomohla ani "protestová přestřelka" - bylo jich totiž podáno celkem 21 a přitom naši borci žádný nepodávali. 

STARŠÍ ŽÁCI

Do závodu (celkem 36 účastníků) jsme nasadili dva vyrovnané týmy, Ačko ve složení Štefan Mondek, Pavel Bednář, Matěj Háp, Martin Jukl a Jirka Šibrava, Béčko bylo sestaveno z Dominiky Vápeníkové, Elišky Prudké, Vojty Groulíka, Koubího Neimeistera a Ondry Lorence. Čekali jsme umístění v první desítce s tím, že jeden z týmů by se mohl vejít do první pětky, což by byl krásný počin před jarním pokračováním. Výsledek nás všechny mile překvapil a potěšil, lépe řečeno - šokoval nás!!! Ačko bylo druhé, Béčko čtvrté. Prostě fantazie. A neodpustím si - milá mamino - tak to jsou ti "Naši parchanti!!!"

MLADŠÍ ŽÁCI

Jako loni jsme se rozhodli pro tři družstva, kdy se nám to rozhodně vyplatilo. Počet startujících družstev byl jako ve vyšší kategorii ustálen na šestatřiceti účastnících. Ale rychle k našim borcům  = C - tým ve složení Natálka Svobodová, Eliška Procházková, Kuba Jašek, Dominik Ehrenberger a Pavlík Macků skončil na dvacátém pátém místě (loni C - tým byl 28. z 32, takže posun kupředu), kdy oproti soustředění na Damašku se zlepšili o 10 trestných bodů a to je slušné. B - tým ve složení Jirka Háp, Zuzanka Lopourová, Myšák Pospíšil, Jiřík Makovský a Páťa Večeřa doběhl na konečném třináctém místě, což vzhledem k věku a nulovým zkušenostem posledních tří borců je fakt perfektní výsledek. A naši nejlepší? Už několikrát jsme se o nich zmínili jako o partě, která nám nahradí famózní výsledky party kolem mladého Péti Jandy (dnes borců v dorostu , kteří v okrese nemají vůbec konkurenci). A tým ve složení Zdenda Pospíšil, Milánek Makovský, Milošek Hegr, Terezka Hladká a Natálka Jílková neskutečným způsobem se startovním číslem 4 již na začátku vlastně ukončila závod. Nikdo si nemohl vzpomenout, kdy druhý tým ztratil na vítěze přes sedm minut, a třetí v pořadí víc než minut deset. Prostě tato parta byla nejlepší, je nejlepší a my věříme, že i za rok rozvíří výsledkovou hladinu v kategorii starších.

 

ZÁVĚR?

Po roční přestávce (jako v r. 2009 v Nové Vsi u Litomyšle) se opět pořadatelská obec musela obléknout do červenobílých barev sportovců z Pomezí.

Holky a kluci blahopřejeme a především děkujeme.