Jdi na obsah Jdi na menu

Mladí hasiči SDH Pomezí - sezóna 2010-2011

 V sobotu dne 25. června 2011 jsme účastí na Poličské pohárové soutěži ukončili sezónu 2010-2011 v hasičském sportu dětí. Ač nám právě poslední závod sezóny moc nevyšel, určitě je potěšující probuzení starších žáků a jejich 4. místo v požárních útocích nebo velmi dobré 6. místo Martina Jukla na šedesátce jednotlivců mladších žáků. Jen pro úplnost uvádím, že jsme v Poličce tedy obsadili ve starších žácích na šedesátce 12. (Jarmil), 21. (Pavel) a 36. (Koubí) místo, v kategorii mladších v požárních útocích 9. místo A tým a koblížci 15. místo z 19. účastníků. V jednotlivcích mladších kromě Marťase byli ještě 31. Bivoj, 34. Míňa a 36. Domča. Výsledky jsou tedy průměrné, ale přesto musíme vyzvednout vynikající práci na rozdělovači v podání Terezky Hladké.

            Vlastní závod proběhl v celkem očekávaném trendu; jako největší událost jsme usoudili razantní návrat borců z SDH Jevíčko mezi elitu okresu.

            Konečné rozloučení se sezónou proběhne s našimi mladými kamarády a sportovci ve středu dne 29. června 2011 v hasičárně.

                               

            Celé sezóna se nesla po odchodu loňských mistrů v napjatém očekávání, jak hluboce klesneme v celkovém pořadí a zda nám špička okresu neuteče daleko.

Dovolím si říci, že jsme výsledky čekali o trochu lepší, ale nakonec jsme nespadli až tak nízko, jak nám někteří předurčovali. Chyby se střídaly v jednotlivých kategoriích závod od závodu, ovšem nakonec můžeme sdělit, že nás totální výpadek nepostihl. Vždy se našel oddíl, který sbor výsledkově podržel, a tak na podzim uspěli starší (1. místo na ZPV), na pohárovce ve Velkých Opatovicích a na Plamenu v Městečku Trnávce žáci mladší (2. + 2. místo), na Poličské pohárovce opět starší 4. místem. Do toho všeho jsme utvořili i oddíl „Koblížků“, který letos se jenom učil, ale rozhodně nezklamal.

             Letos se v kategorii starších žáků rozloučíme s Jarmilem, Jirkou Bedým a Denisem, kteří by měli usilovat o začlenění do dorosteneckého týmu, který nemá na okrese konkurenci (jak výsledky, tak i účastí). Odcházející borce nahradí z kategorie mladší Marťas Jukl, Tom Zerzánek, Domča Vápeníková a Eliška Prudká, tedy jenom elita této kategorie na okrese. Jarními výsledky to jasně dokázali.

 

             Závěrem mi dovolte, abych jménem vedoucích kolektivů mladých hasičů popřál všem našim sportovcům jenom pěkné vysvědčení, krásné prázdniny a plno elánu do nové hasičské sportovní sezóny. Zároveň děkuji všem rodičům za trpělivost a porozumění s potížemi, které hasičský sport přináší. V neposlední řadě je nutné vyslovit i poděkování všem našim fanouškům, kamarádům a pomocníkům, bez kterých bychom nedosahovali tak pěkných výsledků.

 

 Mgr. Jiří Svoboda

 

 Václav Štaud