Jdi na obsah Jdi na menu

INFORMACE PRO RODIČE NOVÝCH MLADÝCH HASIČŮ

Informace rodičům nových mladých hasičů

 

Vážení rodiče,

Těší mě Váš zájem o hasičský sport. Protože se mi letos přihlásilo spoustu nových malých dětí rozhodla jsem se Vám napsat několik informativních vět.

Za prvé – kroužek mladých hasičů je zcela zdarma. Jediné peníze, které od dětí za celý rok vybíráme jsou členské příspěvky a to vždy jednou za rok, nejčastěji na konci listopadu. Je to 200 korun a všechny tyto peníze jsou odeslány na okresní sdružení.

Vybavení. Děti závodí ve dresech a helmách, které půjčuje náš sbor. Ostatní je na Vás. Boty – nejlépe běžecké. Ve starších lze koupit tretry. Mladší v nich závodit nesmí. Dlouhé kalhoty – jistojistě jsou tepláky pohodlné, ale ze zkušeností víme, že na hasičský sport jsou nejlepší legíny, zda sportovní nechám na Vás. Sportovní mají tu výhodu, že rychleji schnou. Nic jiného není potřeba.

Tréninky – letos bych chtěla začít s novými dětmi nejdřív na podzim v Sokolovně, naučíme se být spolu, poslouchat se navzájem, začneme s týmovými hrami a později přidáme hasičinu. Dobrý kolektiv byl vždy základem u našich dětí. Později se zapojí ke starším dětem, na jaře začneme normálně trénovat a vyrážet společně na soutěže.

To obsahuje i přihlášku k hasičům, kterou na podzim nebo v průběhu zimy vyplníme společně, pošleme fotku a vytvoříme členské průkazky, které jsou nutné ke startu závodníků.

Všechny soutěže píšu dětem na lísteček, který odevzdávají doma. Pro ty, kteří neodevzdají – nevadí, většinou máme na sebe s rodiči číslo a není problém kdykoliv napsat nebo zavolat.

A ostatní radosti jako soustředění nebo výlety, bowling – většinou platí sbor, děti si sebou berou jenom drobné na občerstvení.

U nás v Pomezí máme nastaveno, že si všichni - tedy vedoucí i děti - tykáme. Jsme kamarádi – hasiči. Nebojte se, respekt tím neztrácíme. Máme jasná pravidla, a i když to některé děti ze začátku zkouší, není dítě, s kterým jsme si neporadili – v dobrém slova smyslu. Učíme se vzájemnému respektu, pomáhat mladším a pochopit, že v tomhle sportu nejde o jednotlivce, ale o tým!

Co dodat, jak jsem již říkala, nemyslete si prosím, že když jsme úspěšní v soutěžích  že to půjde hned. Většinou se první rok děti učí všemu novému, proto jsme rádi, když pokus na závodech dokončí, ale druhý rok je to už jiná liga a pokud spolu vydrží tři – většinou jsou mezi nejlepšími na okrese.

A poslední věc- společnost na tréninkách – ano chápu, že je chcete vidět, ale v sokolovně je zvládneme a na jaře – přijďte jednou, dvakrát, ale né každý trénink. Děti se chovají úplně jinak s rodiči. Nenavazují tak vztahy s ostatními. A musí si vytyčit hranice spolu s námi. Nechci, aby jste to pochopili špatně. Rodiče máme rádi. Někteří nám děti vozí na závody, fandí nám, hlídají i ostatní a my jsme moc vděční. Ale musíme se naučit i my s nimi být sami. Děti se musí naučit nám věřit.

Takže… začneme na konci října v sokolově. Budu Vás informovat na FB stránkách – MladiHasiciSdhpomezi

Moc se těšíme na Vás a na naše děti

 Žužu, Jirka ,Pepa, Thirry, Domča

Pokud jsme na něco zapomněla, nebo Vás napadá něco, co byste chtěli vědět zavolejte/ napište na číslo: 775 697 113 – Zuzana Dočekalová – vedoucí mládeže SDH Pomezí

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář