Jdi na obsah Jdi na menu

Povodně 2009

Dnes v 8.30hod naše jednotka JPO -III-Pomezí na žádost starostky obce začala provádět protipovodňové opatření v naší obci.Bylo zapotřebí v ohrožených lokalitách připravit pytle s pískem ,zprůchodnit mostky,vyčistit  odtokové potrubí,kanály a hlavně monitorovat situaci v ohrožených lokalitách.Toho čeho jsme se všichni báli přišlo v odpoledních hodinách okolo 13.hod a to ,že v těch ohrožených lokalitách se voda rozvodnila a začala nám dělat velké problémy.Bylo zapotřebí rozvést protipovodňové pytle s pískem a ochránit mejetek našich obyvatel,což se díky naši jednotce za spolupráce zastupitelů naší obce podařilo.Tato opatření doposud neskončilo a hrozí vylévání velkého množství vody z polí a lesa ,který až do posledních chvil držel vodu.Začalo pršet a situace se značně komplikuje a zůstáváme přes noc nadále v pohotovosti,která bude následovat zítřejší den .

                                                                               JPO-III-Pomezí
 
6.3.09 -během noci přestalo pršet a voda v postižených lokalitách začala klesat.Ráno a během dopoledne voda značně poklesla.V 9.00hod jsme posbírali pytle s pískem v ohrožených lokalitách.Bylo zapotřebí naši techniku a výstroj  uvést do patřičného pořádku a akci  jsme ukončili v 11.00hod.
 
                                                                             JPO-III-POMEZÍ
10.3.09 Dnes jsme vysypávali píšek z pytlíků. Práce nám šla rychle od ruky. Doufáme, že už letos nebudeme nuceni pytlíky opět plnit. Po povodních nebyla v obci žádná pěněžní škoda.. Povodně probíhaly v celku hladce...
 
aktualizováno 10. 3. 2009                                    SDH Pomezí
 

Náhledy fotografií ze složky Povodně

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář