Jdi na obsah Jdi na menu

Pořízení nové termokamery - Nadace Agrofert

 

S přispěním Hasičského fondu Nadace Agrofert pořídil SDH Pomezí pro svoji výjezdovou jednotku novou termokameru Flir K2 s přenosným kufrem.

Celkové náklady na pořízení činí 53 047 Kč. Hasičský fond Nadace Agrofert přispěl částkou 40 000 Kč, zbylou částku 13 047 Kč doplatil SDH z vlastních zdrojů. Termokameru dodala společnost Požární bezpečnost s.r.o.

Termokamera umožňuje z bezpečné vzdálenosti zjistit teplotu předmětů, stěn a prvků konstrukce objektů, odhalit skrytá ohniska hoření, a tím pomáhá k rychlejšímu a efektivnějšímu hašení.

Dále umožňuje rychlejší orientaci zasahujících hasičů a vyhledávání osob nebo předmětů v zakouřených či nedostatečně osvětlených prostorech.

V našem případě byla využita ihned po předání od dodavatele. Krátce poté, co jsme ji převzali, vypukl v naší obci požár objektu na zpracování dřevního odpadu. Termokamera tedy byla v akci již první den, a tímto prověřovacím testem prošla na výbornou.

Chtěl bych touto cestou poděkovat členům SDH Pomezí za jejich aktivní činnost nejen v rámci výjezdové jednotky. Dále chci poděkovat společnosti Požární bezpečnost s.r.o. za dlouholetou spolupráci. Velké díky patří Nadaci Agrofert, která podpořila naší činnost již třetím příspěvkem (mimo termokamery také pořízení defibrilátoru a zásahových přileb).

 

Petr Janda

velitel

JSDH Pomezí

 

Náhledy fotografií ze složky Pořízení termokamery - Nadace Agrofert