Jdi na obsah Jdi na menu

Požární prevence mateřských škol 2011

  

  V úterý 1. března 2011 pozvaly děti z mateřských škol do hasičské zbrojnice. Děti si prohlédly vybavení výjezdové jednotky, které si mohly vyzkoušet a vybavení požárních vozidel nákladní automobil CAS 32Tatra 815 a dodávku fiat Ducato. Zeptaly jsme dětí co mají děti dělat, když zjistí, že někde hoří. Děti daly odpověď samy dohromady a odpověděly. Už ví, že mají zavolat někoho dospělého a ve školce poslouchat paní učitelku.

 

Ve čtvrtek 12. května proběhla pro děti z mateřských škol ukázka hasičské techniky. Děti se podívaly jak vypadá výjezd hasičů a u základní školy horní mohly zhlédnout, jak hasičská technika CAS 32Tatra 815, jak funguje plovoucí čerpadlo a dýchací přístroje. Potěšily nás návštěvou i děti z mateřské školy z Radiměře.

 

 Ve čtvrtek 16. června si mateřské školy vyzkoušely nácvik evakuace dětí v případě požáru. Akce proběhla takzvaně „naostro“. Proběhla evakuace dětí, přijeli jsme s nákladním vozidlem CAS 32 Tatra 815 a vyzkoušely si zásah. Opět se potvrdilo, že nácvik evakuace a zásahu při požáru je pro školky i pro nás hasiče velikým přínosem a že je důležité nácvik opakovat.

Akcí se zúčastnili tyto členové SDH Pomezí

     Makovský Jiří

     Makovský Josef

     Makovský Milan

     Dočekal Jiří ml.

     Skopec Jan

      Baláš Miloš

Všem zúčastněným hasičům patří velký dík, protože často se musí i uvolňovat z práce, aby pomohli. V neposlední řadě patří dík mateřským školám za vynikající spolupráci. Děti z MŠ dolní nám namalovaly jako odměnu za naši práci obrázky požárních vozidel. Obrázky nám udělali obrovskou radost.

 

Děti z mateřských škol se zúčastnily soutěže Požární ochrana očima dětí. Malovaly obrázky jak vidí požární ochranu. Dvě děti se umístily v krajském kole.

    

   Markétka Divoká na prvním místě a František Jána na pěkném druhém místě.

   Děti ještě dostaly čestné uznání za účast v soutěži.                                                             

 

 

 

                                                             Preventista SDH Pomezí Miloš Baláš