Jdi na obsah Jdi na menu

PEPA JUKL JE VICEMISTR ČESKÉ REPUBLIKY V DVOJBOJI!!!!!

(text článku, odesláného dne 7.7.2013 do Svitavského deníku)  

Neděle - 7. července 2013

            Pro většinu obyvatel naší malé země ukončení prvního prázdninového víkendu. Někdo se chystá na dovolenou, jiný na nový pracovní týden. Pro Pomezí, obec v srdci Svitavského okresu, však den,  který se zapíše do historie zlatým písmem. Především však do historie místního hasičského sboru.

            Proč?

V sobotu dne 6. července 2013 v brzkých ranních hodinách odjíždí totiž do Jablonce nad Nisou malá výprava, která doprovází na Mistrovství republiky v hasičských soutěžích dorostu, svého prvního zástupce v historii - Pepu Jukla. Sportovec místního hasičského sboru totiž obsadil před 14 dny na krajském kole dorostu ve Svitavách celkové třetí místo a tímto se kvalifikoval mezi nejlepší hasičské dorostenecké závodníky naší země.

            Cíl?

Pepa je známý jako nezdolný bojovník a již v mladých hasičích patřil k nejlepším nejen v družstvu, ale i na okrese. Toto koneckonců potvrzuje jeho vítězství mezi jednotlivci na 60 m překážek v Poličské pohárové soutěži z roku 2010. Přesto již jeho první účast mezi dorosteneckou elitou republiky byla bráno jako fantastický úspěch sboru. Proto jsme doufali, že mezi 40 účastníky se probojuje do horní poloviny startovního pole.

            A výsledek?

V sobotním závodě na 100 překážek jednotlivců obsadil Pepa skvělé 10. místo a ihned na začátku se probojuje, slovy komentátorů internetové televize FireTV, mezi tzv. "TOP TEN".

V nedělním ránu podstoupí teoretický test a poté v dopoledních hodinách se nesmazatelně zapíše do dějin této soutěže, přepíše historii úspěchů hasičského sboru v Pomezí a navždy se vryje do všech srdcí obyvatel jedné krásné obce v sousedství města Poličky. Pepa totiž vynikajícím časem 15.68 s dosáhne na druhé místo ve dvojboji a získá tak, pro tuto disciplínu, titul vicemistra České republiky!!! Tento výkon jej v konečném pořadí katapultuje až na dělené třetí místo a pouze vinou horšího pořadí v překážkovém běhu končí nakonec těsně pod stupni vítězů.

 

            Fantastický úspěch Pepy, hasičského sboru Pomezí, obcí Pomezí (za jehož SDH Pepa závodí) a Květná (kde Pepa bydlí), ale i celého okresu Svitavy a Pardubického kraje, které Pepa v uplynulých hodinách tak skvěle reprezentoval.

 

            Sbor dobrovolných hasičů v Pomezí děkuje Pepu Juklovi za vzornou reprezentaci a přeje mu hodně štěstí a slibuje plnou podporu při podzimních nominačních závodech do reprezentace České republiky!!!

 

V Pomezí dne 7. července 2013

Václav Štaud - jednatel SDH Pomezí