Jdi na obsah Jdi na menu

Podzimní část hry Plamen 2010/2011 - ZPV - Jevíčko - 9.10. 2010

Dne 9. října 2010 jsme v ranních hodinách odejeli autobusem (společně s kamarády ze Sádku) do Smolenského údolí u Jevíčka, kde proběhla podzimní část hry Plamen 2010/2011 - závod požárnické všestrannosti. Zde jsme po neskutečně úspěšném ročníku 2009/2010 na nově postavených tratích zahájili znovu boje o titul přeborníků okresu Svitavy.

Mladší žáci

Poprvé v historii kolektivu mladých hasičů jsme postavili tři družstva mladších žáků, což nám umožnil především velký zájem nových členů z první třídy základní školy. 
"A" tým
Celku, do kterého jsme vkládali nejvíce nadějí a který měl bojovat o stupně vítězů, se tento závod nepovedl. Se startovním číslem 7 a optimismem všech jeho členů sice vyrazil na náročnou trať, a přestože se vrátil ve vynikajícím běžeckém čase, velký počet trestných bodů je odsunul až na začátek druhé desítky startujících. Jejich konečné 11. místo bylo pro nás i samotné družstvo zklamáním. Na druhou stranu nutno dodat, že ne vždy se vše vydaří podle předpokladů a tento neúspěch bude pro náš "A" tým určitě velkou výzvou před jarním pokračováním. Vždyť plánované konečné alespoň páté místo není zas tak vzdálené a naši borci by jej měli dosáhnout.
"B" tým
Toto družstvo bylo složeno ze dvou loňských náhradníků a tří nových posil. Startovali z našich týmů mladších žáků jako první se startovním číslem 5 a doufali jsme v jejich umístění v horní polovině startovního pole. Když se do této kategorie přihlásilo 32 družstev, doufali jsme v umístění do 15. místa. Jejich výkon byl pro nás velkým a příjemným překvapením!!! Slušný běh, nemnoho trestných bodů - prostě celkové 9. místo. Skutečnost, že Zuzanka Lopourová, Natálka Jílková i Jirka Háp běželi svůj první závod v životě, klobouk před nimi dolů. A co je nejlepší, potvrdilo se pro nás vedoucí, že mám v záloze výborné sportovce, což je skvělé pro jaro. Tento tým tedy vylepšil postavení Pomezí do jarních bojů na startovní pozici 9, ze které se dá již slušně vycházet.
"C" tým
Pod vedením malé Natálky Svobodové jsme světu představili malé budoucí šampiony hry Plamen. Natálka společně s celým družstvem, které bezezbytku ještě patřilo do kategorie "Dráčkiády", tedy dětí, které v závodě doprovází dospělá osoba, měla za úkol doběhnout do cíle a nebýt úplně poslední. Bude to znít trochu k pousmání, ale víceméně jsme pouze chtěli, aby tak malé děti bez doprovodu na těžké trati nezabloudili a my jsme je mohli přivítat v cíli. Koblížci však do cíle doběhli naprosto jistě a navíc dokázali v celkové listině překonat čtyři družstva, takže byli na konec klasifikováni jako 28. A to prosím měli jako jediní na startovním papíře poznámku "neumí číst ani psát!"

Starší žáci

V této kategorii máme pouze 10 borců, což znamená postavení pouze dvou družstev, a to pouze když nikdo neonemocní či  se nezraní. 
"A" tým
Borci v našem elitním týmu, dá se říci celého kolektivu mladých hasičů, opět nezklamali. Přestože z tohoto kolektivu odešlo po loňské mistrovské sezoně sedm borců, jejich náhradníci opět nezklamali a nutno podotknout že i k neskrývané nelibosti některých vedoucích ostatních družstev dosáhli nejmenšího počtu trestných bodů, což při slušném běhu nakonec vyplynulo k již tradičnímu 1. místu!!! Nutno však jednou větou dodat, že k triumfu nás katapultovala až chyba borců z Hartmanic a Kamence na jednom z azimutů, které se vyhodnocovaly při konečném součtu. 
"B" tým
Náš záložní tým doplatil na účast nových borců z mladší kategorie a Ondry, který se ze zdravotních důvodů zúčastnil pouze jednoho tréninku. Přestože tým byl podpořen účastí dvou velmi zkušených borců - pánů z rodu Bednářů - Jirky a Pavla, vinou především katastrofální střelby (14 trestných bodů z 15 možných) skončili až na 22. místě, což bylo těsně v horší polovině startovního pole (účastnilo se celkem 38 družstev). Víme, že se nehraje na "kdyby", ale přesto - KDYBY nastříleli svůj standart, rozhodně by skončili v první desítce. No, nakonec - v jarní části se již nestřílí a zkušenost především Jirky a Pavla bude pro naše družstvo starších velkou posilou v udržení tak skvěle rozběhnuté soutěže. 

Na závěr jenom dovětek 
Když doplníme výkony a umístění dorostu, kteří získali v družstvech 1. a 2. místo a toto vše podpořila Anetka Svobodová fantastickým 3. místem v kategorii dorostenek, jeli jsme domů opět na vítězné vlně, s úsměvem na rtech a cítili v zádech smutný povzdech soupeřů, že vláda borců z Pomezí, bohužel pro soupeře v okrese Svitavy, stále neskončila. 
Nutno dodat, že nás to "mrzí", ale musíme opět vykřičet do světa "promiňte nám, že jsme nejlepší!!!"